Over Lumco

Door de jaren heen is Lumco gevoelig uitgebreid in capaciteit en mankracht. Voeg daar een flinke dosis nieuwsgierigheid en een handen-uit-de-mouwenmentaliteit aan toe, en u krijgt een team dat gespecialiseerd is in een grote verscheidenheid van dakwerken.

Renovatie of nieuwbouw: Lumco verzorgt uw project tot in de puntjes.

Wij stellen ons op als een betrouwbare partner voor zowel particuliere als professionele klanten (met of zonder architect).

Een stukje historiek

In 1870 vestigt de firma Lummerzheim en co zich in Gent waar het de productie van het pigment lampzwart start. Later volgt ook nog de productie van teer en asfalt. Al deze producten zijn afgeleid van olie. In Gent ontwikkelt men tevens “teerpapier” de voorloper van wat we vandaag kennen als roofing. Gedurende vele decennia is Lummerzheim en Co een voorloper in innovatie en produceert en verkoopt het onder eigen merk roofing en isolatieproducten. Er werd tevens een grote eigen plaatsingsdienst uitgebouwd, zowel voor dak- als wegeniswerken.

Begin 21e eeuw komt een einde aan een stuk industriële geschiedenis in Gent wanneer de productie van roofing en isolatie wordt verkocht. De plaatsingsdienst wordt echter behouden en specialiseert zich nu 100% in het verdichten van daken. Jaren later worden tevens de oude fabrieksgebouwen gesloopt. Op deze site werd een volledig nieuw bedrijfsterrein ontwikkeld en in 1 van deze nieuwe gebouwen huist vandaag de erfgenaam van het oorspronkelijke Lummerzheim en co, nl  LUMCO bvba. Lumco bvba ontwikkelde zich ondertussen tot een totaal-aanbieder van verdichtingsoplossingen. Gaande van roofing en EPDM en sinds enkele jaren ook meer en meer vloeibare verdichtingen. Sinds 1870 wordt er op onze site ondernomen en geïnnoveerd. Wij zetten deze traditie enthousiast verder.

Lumco hecht een groot belang aan een aantal normen en waarden

Veiligheid

Boven alles primeert de veiligheid van u en onze werknemers. Dat we aan alle geldende wettelijke veiligheidsvoorschriften (valbeveiliging, brandblussers, helmen …) voldoen, is een evidentie. Maar ook los van de voorschriften zien we veiligheid als een vorm van respect voor ons team en onze klanten. 

Milieu

Lumco werkt actief mee aan een groenere wereld. Al het afval dat op werven wordt geproduceerd, wordt door ons team zo goed mogelijk opgeruimd en gesorteerd. Het gesorteerde afval wordt door een erkend verwerker opgehaald en naar het depot gebracht.

Ondanks het feit dat Lumco als bedrijf de laatste jaren sterk in capaciteit toenam, zijn we erin geslaagd ons aandeel restafval terug te dringen tot een tiende van wat het in onze beginjaren was. Daar mogen we trots op zijn, maar we blijven streven naar minder afval.

Daarnaast staat Lumco open voor nieuwe, innovatieve producten. Zo zijn we van solventen overgeschakeld naar watergedragen vernis. Dit is gezonder voor de verwerker (want er komen geen ongezonde dampen vrij), veiliger in gebruik en beter voor het milieu.

Aangenaam!

Wenst u ons beter te leren kennen? Contacteer ons gerust voor al uw vragen.

Lumco dakwerken - Watlingtonstraat 6 - 9000 Gent - België
info@lumco.be - T: +32 9 257 57 57