Groendak laten aanleggen door Lumco

Een groendak is bedekt met levende planten. Er bestaan intensieve groendaken, waarop kruiden, struiken en zelfs bomen kunnen groeien. Die moeten dan ook als een echte tuin worden onderhouden en vergen heel wat draagcapaciteit van het dak.

Daarnaast zijn er ook extensieve groendaken. Op deze daken overleven enkel kleine begroeiingen: mossen, kruiden en vetplantjes. Extensieve daken zijn praktisch onderhoudsvrij en kunnen op platte daken en daken met een helling tot °45 worden aangelegd. Een extensief groendak aanleggen is bijzonder populair geworden de laatste jaren.

Waarom een groendak aanleggen?

  • Waterafvoer: Groendaken houden regenwater langer vast dan verharde oppervlaktes en voorkomen op die manier dat al het water onmiddellijk in de afvoer loopt. Dat vermindert het risico op wateroverlast.
  • Thermisch en akoestisch isolerend: Een groendak helpt de temperatuur in uw woning stabiel te houden. In de winter bespaart u op verwarmingskosten en in de zomer blijft het koeler. De beplanting dempt ook een deel van buitenlawaai.
  • Duurzaam: Een groendak laten aanleggen kost meer dan traditionele daken. Maar dat verdient u op lange termijn terug, want een groendak verdubbelt de levensduur van uw plat dak.
  • Premies: Via uw gemeente kunt u een subsidie ontvangen voor de aanleg van een groendak. Meer info vindt u op de site van de Vlaamse Overheid.
  • Milieuvriendelijk: Groendaken zuiveren de lucht.

Een groendak via Lumco

Een groendak aanleggen verschilt niet zoveel van een traditioneel dak. De isolatie- en afwerkingsprocedures zijn min of meer dezelfde. Bovenop de normale afwerking plaatst Lumco wel nog een wortelwerende bovenlaag en een aantal ingezaaide matten.  

Meer weten?

Contacteer ons gerust voor al uw vragen over het laten aanleggen van een groendak. Of vraag meteen een offerte op maat.

Meer info vindt u ook hier.

Lumco dakwerken - Watlingtonstraat 6 - 9000 Gent - België
info@lumco.be - T: +32 9 257 57 57